,

Heritage Fridays i medierne

DR har samlet op på vores Heritage Fridays-møde

Beskyttelse af kulturarv under væbnet konflikt er et kompliceret felt med mange aktører – men vi håber i Blue Shield, at en tværfaglig dialog – som er grundtanken bag Heritage Fridays-arrangementerne – vil gøre det lettere at agere fremadrettet.

Morten Olsen, journalist på DR deltog i Heritage Fridays 2016 og har i den forbindelse skrevet en artikel til kultursektionen på DR.dk den 20 november 2016.

Læs hele artiklen på DR’s hjemmeside.

Se billeder og video fra Heritage Fridays 2016.

 

“Nibal Muhesen medgiver, at det kan være meget svært at redde kulturarven, men at vi ikke desto mindre bør gøre et forsøg.

Og der er faktisk flere ting man kan gøre: Eksempelvis er der regler for, hvordan man skal passe på kulturarv i krig, ligesom der er regler for, hvordan man passer på civilbefolkningen.

Det bliver danske soldater vejledt i, før de bliver sendt ud på missioner. Desværre har Danmark ikke ratificeret den del af Haag Konventionen, der giver mulighed for at retsforfølge og straffe krigsforbrydere for at ødelægge kulturarv.

Det ærgrer Søren la Cour Jensen, der er formand for Blue Shield Danmark, der stod for konferencen i sidste uge og arbejder for netop at beskytte kulturarv i krigszoner.

– Der er gået juristeri og bureaukrati i den, tror jeg. Og så er det ikke så simpelt. Når man tilgår sådan en protokol, så skal den nationale lovgivning også leve op til det. Det burde ikke være umuligt, og vi vil gerne skubbe på for, at det går hurtigere, siger han.”